Tuinontwerpen

In een eerste kennismaking nemen wij uw wensen op. Wij bekijken met elkaar wat uw tuin zoal kan bieden en u kunt geven!

 

Uw tuin moet een heerlijke plek zijn om thuis te komen en thuis te zijn. Een sfeervol ontwerp draagt daar zeker aan bij. Van terras tot beplanting. Terugkerende elementen in de tuin, stralen rust en rijkdom uit. Let ook op zichtlijnen en vooral vanuit de woning. Driekwart van het jaar word de tuin vanuit de woning gezien.

 

Nagenoeg alle mogelijkheden voor u tuin zijn te ontwerpen en te realiseren! Wilt u een rijk bloeiende of groene tuin. Een tuin met grote terrassen. Een klassieke ofwel moderne tuin. Kindvriendelijk of met een vijver. Houdt u er wel rekening mee dat onderhoudsvrije tuinen NIET bestaan, wij kunnen u wel onderhoudsvriendelijke tuinen bieden.

Tevens is uw woning een belangrijk item binnen ons ontwerp, wij houden rekening met de vormgeving en kleurstelling van uw woning cq. bedrijf. Bij het ontwerp maken wij het u mogelijk ook ’s avonds iets bijzonders van uw tuin te maken. Het verlichten van paden, of een mooie beeldbepalende heester dan wel solitaire boom, door de juiste verlichting een extra dimensie krijgen.

 

Beplantingsplan

Beplanting is een belangrijk element binnen een tuin. De beplanting geeft een tuin structuur, zorgt voor diepte en hoogtewerking, geeft schaduwen verkoeling. Bij het kiezen van de beplanting is de hoeveelheid licht, de bodem en de standplaats van belang. Andere aandachtspunten zijn kleur, vorm, geur, hoogte, bladvorm en de seizoenen.

 

Verlichting

Wat is er mooier dan ook in het donker de tuin te zien. Buitenverlichting zorgt ervoor dat je het hele jaar door de tuin kunt zien. Of je nu binnen of buiten bent. Wij gebruiken hoofdzakelijk 12 volt systemen, veilig en energiezuinig dus. Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn.

 

Beregening

Uw tuin is de plek om te ontspannen en te genieten. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste verzorging. Wij hebben goede oplossingen voor besproeiingsinstallatie ’s en eventueel automatische aansturingen. Hieronder valt ook de juiste manier van water geven.

 

Maatwerk

Waarom kiezen voor standaard als maatwerk veel beter in de verhouding van de tuin past? Elke tuin is anders, in grootte maar ook in vorm. Door het toepassen van maatwerk van bloembakken tot buitenverblijven, en schutting tot poorten, blijft er een goede verhouding tussen de verschillende elementen in de tuin.

 

Water

Kabbelend water, kwakende kikkers en wegschietende vissen. Water levert extra tuinplezier op. Van vijvers tot waterschalen, elk element geeft zijn eigen bijzondere sfeer aan de tuin.

 

Vlonders

Lekker zonnen, barbecueën, feestje vieren of gewoon gezellig genieten op het terras. Maar dan wel op een mooi terras dat helemaal naar wens is. Gemakkelijk in onderhoud, bijzonder in de gebruikte materialen, en duurzaam uitgevoerd. Goed uitgekiende verhardingen of wel houten vlonders geven een extra tuinbeleving. Vlonders te demonteren, dan wel gebouwd op palen fundatie, diverse opties zijn mogelijk als element binnen een nieuwe tuin.